Wanneer méér suikers gezonder zijn

Wat denk je dat gezonder is: een glas met daarin een paar suikerklontjes opgelost te drinken, of hetzelfde glas op te drinken waaraan nog een paar slokken druiven- of bessensap is toegevoegd? Het antwoord zal je verbazen, want het gaat tegen alle intuïtie in!! De intuïtie die zegt dat suikers alleen maar slecht zijn en je die daarom zoveel mogelijk moet beperken!

Ik kwam deze video tegen op Youtube. Als je het mij vraagt, is het één van de belangrijkste ontdekkingen op voedingsgebied van de afgelopen tijd. Bekijk het daarom even, het vraagt nog geen 5 minuten van je tijd. De video is in het Engels, maar ik heb het ondertiteld. Als je de ondertiteling wilt zien, klik dan op het “CC” icoontje onderaan de video en kies voor Nederlands:

De video is van een Amerikaanse voedingswetenschapper, genaamd Rick Greger. Hij heeft een Youtube-kanaal waar hij vaker het laatste wetenschappelijke onderzoek naar voeding aan bod laat komen.

LET OP: Rick Greger is zelf een vegetariër, wat betekent dat hij last heeft van “persoonlijke bias”. Oftewel: hij is selectief in de onderzoeken die hij aan bod laat komen.

Persoonlijk geloof ik dat vlees, vis en andere dierlijke producten (in beperkte mate) een plek verdienen in ons voedingspatroon. Maar dat neemt niet weg dat dr. Greger hele interessante inzichten voor het voetlicht brengt!

Moge dit je in 2015 verder helpen bij het realiseren van de gezonde leefstijl.
Samenvattend:

  1. Denk niet in voedingsstoffen (bijv. fructose), maar in voeding (bijv. fruit). Determinisme is gevaarlijk!
  2. Wees niet bang voor koolhydraten. Zolang het maar de complexe, onbewerkte koolhydraten zijn zoals je die vindt in fruit en zetmeelrijke groenten.
  3. Omarm fruit – de perfecte bom van voedingsstoffen gemaakt door moeder Natuur

Ik wens je een hele goede jaarwisseling en een energiek 2015!
Alex

Comments

comments